Het klimaat van Turkije

Omgeven door hoge bergen en de open zee. Turkije heeft een overvloed aan natuurlijke wonderen.
Afgezien van dat, is Turkije bekend om zijn klimatologische diversiteit, variërend van het Middellandse Zee klimaat, Atlantische en landklimaat. 
De noordelijke regio's van Turkije hebben een zeeklimaat, terwijl de zuidelijke gebieden zijn getroffen door een gematigd mediterraan klimaat. 
Het landklimaat regerend in de interne regio maakt een ervaring van vier seizoenen in één dag. 
De zuidelijke regio's die vooral populair zijn in de zomer onder de toeristen en de centrale en noordelijke regio's van Turkije.

Het leefgebied met vele variëteiten van de flora en fauna langs prachtige bossen, Turkije, is elk seizoen van het jaar een bezoek waard.

Populaire zonbestemmingen in Turkije
Turkije kent een groot aantal badplaatsen. De meest populaire liggen tussen Izmir (in het westen) en Alanya (in het oosten). Populaire plaatsen zijn o.a. Izmir, Cesme, Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kemer, Side, Alanya, Antalya, Belek, Bitez, Torba, Ortakent, Turgutreis en Dalyan.

Wintersport in Turkije

Skiën in Turkije is sterk in opkomst, ook onder Nederlanders.
De hele Oostelijke helft van Turkije bestaat uit een hoogvlakte waar 's winters Siberische omstandigheden heersen.
Hier ligt de hoogste berg van het land de Ararat (5137m) die je met toerski's kunt beklimmen.

Bij de oostelijke hoofdstad Erzurum ligt een van de grotere skigebieden van Turkije, terwijl het bekendste gebied - de Uludag - juist in aan de westkust bij Bursa te vinden is. In combinatie met een bezoek aan de hoofdstad Istanbul is elke wintersport naar Turkije per definitie geslaagd.